שתלים למחוסרי עצם תמיד איתגרו את עולם רפואת השיניים, זאת מכיוון שעצם לסת חזקה היא הבסיס לצורך השתלות השיניים. אך מחסור בעצם הוא בעיה שכיחה, ושכיחה ביותר בקרב אותם הקהלים הזקוקים לשתלים בשיניים. ומסיבה זו הרפואה והטכנולוגיות הרפואיות חיפשו אחר פתרונות המאפשרים לבצע השתלת שיניים למחוסרי עצם.
לכולם מגיע ליהנות מחיוך יפה ופה מלא בשיניים. וכמובן שהשיניים הן דבר חשוב לא רק בשביל החיוך, אנו צריכים אותן לצורך לעיסת המזון. למזלנו ישנם פתרונות המתאימים למחוסרי עצם.
במסגרת הפתרונות הקיימים ישנן שיטות השתלה או סוגי שתלים המאפשרים ”לעקוף“ את הבעיה, ולבצע השתלת שיניים גם כאשר ישנה מעט עצם; כלומר שתלים ללא השתלת עצם. או, פתרונות אחרים הכוללים השתלת עצם לפני השתלת שן.
מה גורם למחסור בעצם?
ישנן סיבות שונות שגורמות למחסור בעצם, ואחת מהן היא עקירת השן. זה אמנם לא מתרחש מייד, אלא תהליך במסגרת תהליך אטי. אך כאשר אין שן, ולא מופעל לחץ על העצם היא מתחילה להיספג.
אך גם מחלות חניכיים, תהליכים דלקתיים, ציסטות ותופעות אחרות גורמות להתדלדלות העצם. ולמעשה זהו חלק מתופעות הזקנה.
שתלים ללא השתלת עצם
שתלים רגילים מקובעים כמו סוג של בורג אל תוך עצם הלסת. ולכן בטרם ביצוע השתלת שיניים יש לבצע צילומי רנטגן ואף הדמיית CT על מנת לראות האם ישנה מספיק עצם בלסת.
ובמידה ואין מספיק עצם, יש לחפש אחר הפתרונות. קיימים פתרונות שונים, וכמו תמיד לכל אחד יתרונות וחסרונות. רופאי השיניים בוחנים את מצב בריאות הפה וגם מצב הבריאות הכללי, על מנת להתאים עבור המטופלים את השיטה הנכונה.
בין השיטות הקיימות לצורך השתלת שיניים למחוסרי עצם, ניתן להזכיר שתלים בזאליים, שתלי זיגומה או שתלים קצרים ואולי גם שיטות אחרות.
שתלים בזאליים אינם נחשבים לשיטה מומלצת, אבל זוהי אחת משיטות הטיפול הקיימות. שתלים אלו מגיעים במבנה מיוחד והם מקובעים אל השכבה הבזאלית של העצם.
שתלי זיגומה – אלו הם שתלים ארוכים במיוחד המקובעים אל עצם הלחי. השתלה זיגומטית אינה מתאימה לכל השיניים, אלא רק לשיניים אחוריות בלסת העליונה.
שתלים קצרים – ישנם שתלים דנטליים קצרים מהרגיל בהם ניתן להשתמש במקרים מסוימים כמו למשל שיניים אחוריות בלסת העליונה, בהן ישנו חשש של חדירה לסינוס, וגם מקרים נוספים.
במרפאת WEDENT בנתיבות תוכלו לקבל הסברים מפורטים על כל השיטות. אך איננו רוצים להעמיס עליכם מידע, חשוב שקודם כל תעברו אבחון מקצועי על מנת לזהות את הבעיות ולהתאים עבורכם את שיטת הטיפול. לאחר מכן נוכל לדבר על כל הפרטים, וגם על מחיר השתלת שיניים.
השתלת שיניים למחוסרי עצם
כפי שאמרנו, לא כל שיטת טיפול מתאימה לכל אחד, ולכן ישנו צורך בטיפול בהתאמה אישית. יתכן כי נמליץ על הליך מוקדם של הרמת סינוס או השתלת עצם, בטרם אנו מבצעים את השתלת השינים.
השתלת עצם – השתלה של עצם היא הליך כירורגי שנועד להגדיל את כמות העצם באזור שבו אנו רוצים להחדיר את השתל. לצרוך ביצוע השתלת עצם יש לבצע חתך בחניכיים ולהחדיר את חומר העצם, טבעי או סינתטי.
לעתים זוהי השתלת עצם בשקע השן הנעשית מיד לאחר העקירה, ובמקרים אחרים זהו שתל עצם חלקיקי נעשה בתקופה מאוחרת יותר. השתלת העצם דורשת תקופה של כחצי שנה עד לקליטת העצם. כלומר זהו עיכוב בטיפול.
כיום ישנן גם שיטות של השתלת בלוק עצם אותו מבריגים לעצם הקיימת. גם זהו תהליך הדורש חודשים רבים עד שנוצר איחוי בין הבחור לבין העצם הקיימת. לצורך כך יש צורך בעצם מתורם או עצם עצמית.
הרמת סינוס – החדרת שתלים דנטליים בצידה האחורי של הלסת העליונה עשויה להיות בעייתית. ישנה סכנה של חדירה לסינוס, דבר שיגרום לזיהומים וסיבוכים קשים. לכן כאשר סריקת ה CT מראה כי אכן ישנו חשש של חדירה לסינוס, אנו מבצעים הרמת סינוס. זהו הליך כירורגי המערב השתלת עצם, ומטרתו היא להרים את קרום הסינוס כלפי מעלה.
שתלים למחוסרי עצם
לכולם מגיע ליהנות מחיוך יפה ופה מתפקד לצורך דיבור ואכילה. אם במהלך השנים איבדתם שיניים כתוצאה מבעיות בהיגיינת השיניים או מטראומה חיצונית, חשוב שתדעו שישנם פתרונות.
אתם מוזמנים לבקר מרפאת שיניים נתיבות. כאן תוכלו להיבדק על ידי מומחה שיקום הפה. כאן נוכל לאבחן את כל בעיות השיניים ולהציע לכם תכנית טיפולית בהתאמה אישית.
כאן במרפאה תוכלו ליהנות ממגון טיפולי שיניים לרבות השתלת שיניים ביום אחד, השתלת שיניים עבור מטופלים עם בעיות של פחד מרופא שיניים, יישור שיניים שקוף, טיפולי שורש ועוד. שמרו על קשר גם באמצעות הפייסבוק
שתלים למחוסרי עצם | השתלת שיניים למחוסרי עצם |שתלים ללא השתלת עצם