השתלות שיניים למחוסרי עצם

השתלת עצם בשיניים

השתלות שיניים למחוסרי עצם | השתלת עצם בשיניים

בכל פעם שאתם מדמיינים  חיוך יפה שמצטלם יפה בכל אירוע משפחתי, אתם מייד נזכרים במציאות שלכם – שיניים חסרות הגורמות לכם למבוכה רבה.

אם גם אתם חולמים על חיוך מלא ויפה? אתם לא לבד, ישנם רבים הסובלים ממחסור בשיניים ואינם יכולים לחייך. אנו פוגשים אותם בכל יום ואנו יודעים לתת פתרון לכולם – לרבות השתלת שיניים למחוסרי עצם.

אבל מה קורה כשחסרה עצם בלסת? מהי החשיבות של העצם (בהשתלת שיניים) ומה אפשר לעשות? זוהי אכן בעיה, אבל יש פתרונות גם למצבים בעייתיים אלו. תוכלו לקרוא את ההסברים שכבתנו במאמר זה, או לחסוך בזמן ולקבוע פגישת ייעוץ במרפאת השיניים בנתיבות.

למה העצם כל כך חשובה להשתלות שיניים?

כשאנחנו מדברים על שתלים דנטליים, העצם בלסת היא שחקן חשוב. השתל נכנס לעצם ומתחבר אליה בתהליך שנקרא אוסאואינטגרציה. זה מה שמחזיק את השן החדשה שלכם יציבה כשאתם לועסים, מדברים או מחייכים.

כאשר העצם בלסת שלכם נספגה במהלך השנים, השתלות השיניים הרגילות הופכות למשימה בעייתית. בלי מספיק עצם, השתל לא יכול להיתפס כמו שצריך. זוהי גם הסיבה מדוע בטרם הטיפול אנו צריכים לבצע בדיקות הדמיה על מנת לאבחן את צפיפות ועובי העצם. וכאשר אנו מזהים בעיה, אנו צריכים לחפש את הפתרונות המותאמים לבעיה – כלומר השתלות שיניים למחוסרי עצם.

שימו לב כי עלינו גם לקחת משתנים בריאותיים כלליים, על מנת לבחון מהו ההליך המתאים עבור כל מטופל.

לאן נעלמה העצם שלי? סיבות למחסור בעצם

רבים שואלים למה ישנו מחסור בעצם, כלומר מה גורם לעצם להיעלם.

זה קורה מכמה סיבות. כששן נעקרת או נופלת ולא מוחלפת, העצם שתמכה בה מתחילה להיספג כי היא לא מקבלת גירוי מלעיסה – ממש כמו שריר שלא משתמשים בו.

אך אנו יכולים להוסיף לרשימה גם מחלות חניכיים, הפגועות בעצם לאורך זמן. כמובן גם גיל, עישון, ובעיות רפואיות כמו סוכרת או אוסטאופורוזיס משחקים תפקיד.

מחסור בעצם הוא בעיה כאשר רוצים לבצע השתלה, אך זה לא סוף הדרך.

עלינו לבחון האם נעשה השתלת עצם בשיניים (ואת השתלת השן רק עוד מספר חודשים), או שנחפש פתרונות של השתלות שיניים למחוסרי עצם.

השתלות שיניים למחוסרי עצם

השתלת עצם בשיניים

בהליך ההשתלה מוסיפים חומר עצם (ממקור טבעי או סינתטי) לאזור החסר, כדי לאפשר לשתל שיניים להיקלט בצורה יציבה ובטוחה.  השתלת עצם היא טיפול שכיח ובעל שיעור הצלחה גבוה.

קיימים כמה סוגים של חומרים להשתלת עצם – עצם ממקור עצמי (מהגוף של המטופל), עצם ממקור תורם, חומרים מהחי או תחליפים סינתטיים. הבחירה נעשית בהתאם לשיקולים רפואיים שונים.

לאחר ההשתלה, הגוף עובר תהליך של קליטת העצם המושתלת.  תהליך זה לוקח בדרך כלל מספר חודשים, ולאחריו ניתן להתחיל בהחדרת שתל דנטלי.  במקרים מסוימים ניתן לשלב את השתלת העצם יחד עם השתל, תלוי ביציבות האזור וברמת העצם הקיימת – שיטה זו מכונה העמסה מיידית.

למרות שמדובר בהליך כירורגי, השתלת עצם נחשבת לפרוצדורה בטוחה, שמאפשרת לשקם את החיוך וליהנות מפתרון קבוע ובריא לטווח הארוך.

אול און פור (All-on-4)

לא בכל מקרה אנו עושים השתלת עצם בשיניים, ישנם פתרונות המאפשרים לנו לדלג על השלב הזה אפילו כאשר צריך שיקום פה מלא!  אך זכרו כי תמיד ישנה מערכת של שיקולים רפואיים.

שיטת אול און פור (או אול אול סיקס) נחשבת לפתרון מדהים למי שצריך שיקום פה מלא. בשיטה זו אנחנו משתמשים ב-4 שתלים מיוחדים שמונחים בזווית כדי לנצל את העצם הקיימת – בלי צורך בליך השתלת עצם.

זהו פתרון מקובל מאוד כאשר מדברים על השתלות שיניים למחוסרי עצם.

שתלים זיגומטיים

שתלים זיגומטים הם פתרון מתקדם להשתלת שיניים במקרים שבהם אין מספיק עצם בלסת העליונה. זהו פתרון שמתאים לשיניים ספציפיות בפה, ולא לכל שן. בניגוד לשתלים רגילים שמתחברים לעצם הלסת, שתלים זיגומטיים מעוגנים ישירות לעצם הזיגומה – עצם הלחיים (העצם הזיגומטית), שנמצאת גבוה יותר ונותרת לרוב יציבה גם במצבים של אובדן עצם קשה.

הטכנולוגיה הזו פותחה במיוחד עבור מטופלים שסובלים מספיגה חמורה של עצם בלסת העליונה – מצב שבו לא ניתן לבצע השתלת עצם רגילה או שזו לא הצליחה בעבר. במקום לעבור תהליך ארוך ומורכב של שיקום עצם (הרמת סינוס), ניתן לעקוף את הבעיה באמצעות עיגון השתל לעצם חזקה ויציבה יותר.

השתלים הזיגומטיים ארוכים יותר משתלים רגילים, ומוחדרים בזווית ייחודית המחייבת מיומנות גבוהה מצד הרופא המנתח. ההליך מתבצע לרוב תחת הרדמה מלאה, ולעיתים ניתן לבצע בו זמנית גם שיקום זמני של הפה (שיניים זמניות ביום ההשתלה).

מדובר בפתרון יעיל ומוכח, שמחזיר למטופלים איכות חיים, חיוך וביטחון – גם כאשר נדמה שאין פתרון אחר. עם תכנון נכון וביצוע מקצועי, שתלים זיגומטיים יכולים להחזיק שנים רבות ולהעניק תוצאה אסתטית ותפקודית מעולה.

שתלים בזאליים

שתלים בזאליים (Basal Implants), הם עוד פתרון להשתלת שיניים עבור מטופלים הסובלים מאובדן עצם חמור בלסת – במיוחד בלסת התחתונה. הם מתבססים על עיגון בשכבת העצם הקורטיקלית – החלק הפנימי, הקשיח והעמיד יותר של עצם הלסת, שנותר בדרך כלל שלם גם כאשר העצם העליונה נספגת.

השתלים הבזאליים מתוכננים לאפשר שיקום שיניים גם כאשר אין אפשרות לבצע השתלת עצם או כאשר מבנה הלסת אינו מתאים לשתלים קונבנציונליים. לרוב, מבוצעת גם העמסה מיידית – הברגה של שיניים זמניות כבר ביום ההשתלה, מה שמאפשר חזרה מהירה יחסית לתפקוד אסתטי ויומיומי וזאת בלי צורך לבצע השתלת עצם בשיניים.

יחד עם זאת, מדובר בשיטה שנחשבת לבעייתית באספקטים שונים, ואיננו נוטים להמליץ עליה.

השתלות שיניים למחוסרי עצם

מרפאת שיניים בנתיבות מציעה לכם רופאי שיניים מומחים. הם יושבים איתכם, בודקים את המצב שלכם עם טכנולוגיה חדישה, ומוצאים את הדרך שתחזיר לכם את החיוך. אנחנו לא מוותרים על אף אחד – גם אם אתם מחוסרי עצם, יש לנו פתרון – אין דבר שמשמח אותנו יותר מאשר לראות מטופל שחוזר לחייך.

אנחנו מחייכים גם באינסטגרם.

השתלות שיניים למחוסרי עצם | השתלת עצם בשיניים

 

תוכן עניינים

לקבלת הצעת מחיר מהמומחים שלנו

השאירו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם!

מה מספר הטלפון שלך?